Waar gebeurt wat

In de provincie Groningen zijn er verschillende mijnbouwactiviteiten. De NAM is als enige partij actief in een groot deel van Groningen op ongeveer 80 locaties. Naast de NAM zijn er drie andere bedrijven actief in de provincie Groningen met mijnbouwactiviteiten: Nouryon, Nedmag en Gasunie. Deze bedrijven zijn actief in de omgeving van Veendam en Winschoten. Door te klikken op de cirkels op de kaart kunt meer informatie vinden over de bedrijven en de activiteiten.

 

Klik op een gebied voor de details

Algemeen

Op deze kaart is aangegeven in welke gebieden de mijnbouwbedrijven NAM, Nouryon, Nedmag en Gasunie actief zijn en waar bodemdaling als gevolg van de mijnbouwactiviteiten van deze bedrijven optreedt. Voor meer informatie klikt u op het groene gebied (NAM) of één van de blauwe cirkels (Nouryon, Gasunie en  Nedmag).

Veendam west

In dit gebied wordt zout gewonnen door Nedmag. Als gevolg hiervan treedt bodemdaling op. Daarnaast treedt er ook bodemdaling door gaswinning op.

Actief in dit gebied

Schade

Als u denkt schade te hebben als gevolg van de zoutwinning door Nedmag of de bodemdaling door de gaswinning kunt u uw schade melden bij Nedmag.

Lees meer

Zuidwending

In dit gebied wordt zout gewonnen door Nouryon. Verder vindt er opslag van aardgas plaats in ondergrondse cavernes door Gasunie. Door de zoutwinning en de gasopslag vindt er een beperkte bodemdaling plaats. In dit gebied treedt ook bodemdaling op door de gaswinning.  

Actief in dit gebied

Schade

Als u denkt schade te hebben door de mijnbouwactiviteiten in dit gebied kunt u dit melden bij Gasunie

Lees meer

Heiligerlee

In dit gebied wordt zout gewonnen door Nouryon. Verder vindt er opslag van stikstof plaats in een ondergrondse caverne door Gasunie. Door de zoutwinning en de gasopslag treedt er  bodemdaling op. In het gebied vindt tevens bodemdaling plaats als gevolg van gaswinning.

Actief in dit gebied

Schade

Als u denkt schade te hebben door de mijnbouwactiviteiten in dit gebied kunt u contact opnemen met:

Dhr. L. Snijder Hoofd Pekelwinning
Tel. 06 51 57 59 59
Email: lambert.snijder@nouryon.com

NAM

In dit gebied vindt bodemdaling plaats als gevolg van gaswinning door NAM.In het Noordoosten van Groningen doen zich regelmatig aardbevingen voor die worden veroorzaakt door de gaswinning.

Actief in dit gebied

Schade

Als u schade denkt te hebben door aardbevingen of bodemdaling door gaswinning kunt u die melden bij IMG.

Lees meer